понеділок, 9 вересня 2019 р.

Лист від націоналіста

Я одержав його в приватному каналі, попросив автора перейти в публічну площину, бо питання не приватні. Він, скоріше за все, не зробить такого кроку, то зроблю його я. Не можна тут не згадати, що ми вже маємо негативний досвід спільної роботи: я пропозицію зробив, пан Олексій не відгукнувся.

Отже, починаємо діалог?

1. Що пише колега


Усі, хто проти Майдану, проти боротьби за наші права, за нашу свободу й наше життя - проплачені вальцманами-порошенками, зеленськими, коломойськими зрадники України. Як можна поєднати в одній особі Президента Зеленського прямо протилежне - обіцянки виконати всі вимоги Конституції України, принести мир і достаток на українську землю зі спекуляцією на поверненні полонених і окозамилювальному піарі навколо цього, безсовісну, нахабну й підступну демонстрацію любові до українського народу з перепризначенням Авакова на посаду міністра внутрішніх справ і призначенням безграмотної Новосад на посаду міністра освіти і науки, просуванням Закону про ринок землі, кінцева мета якого зробити українців рабами олігархів вальцманів-порошенків, капітельманів-тимошенків, рабиновчів, коломойських, бойків, проти прийняття якого протестують селяни (оце такий мир Зеленський та Бойко несуть в Україну!), з ТАЄМНОЮ зустріччю Зеленського, Кучми вночі з олігархами на дачі Пінчука під Київом, залишену без будь-якого осуду дику, безкультурну поведінку Сари Натаньяху в аеропорту Бориспіль, зрештою, дикою здатністю Зеленського грати на піаніно і т. д., і т. п.? Чому про це не говорите, так звані, симпатики і захисники Зеленського і зеленських? Добряче заплатили Вам, тому й дзявкотите на всі заставки? Нічого не вийде у вас, адже ваша безславна, така само як і Леніна, Гітлера, Сталіна, Брежнєва, Совєтського Союзу і комуністичної системи загалом, кончина, - не за горами. Український народ змете вас зі свого шляху як якийсь непотріб!!! Пригадайте Коліївщину, Холодний Яр, вояків ОУН та УПА, Рух опору совєтській владі (читайте про це у книзі: "Олексій ВЕРТІЙ. Від українського хутора до Європи: злочини комуністичного фашизму і долі людей та суспільств", яку легко знайдете в Інтернеті). Це історична закономірність, супроти якої ви і ваше дзявкотіння - НІЩО

2. Що хочеться відповісти


1. Починати, звісно, краще з привітання. Ну і далі по тексту не варто демонструвати свою неповагу до адресата. Як Ви хочете довести свою позицію, пояснити її, поширити в суспільстві, то не можна з самого початку руйнувати взаємну повагу. Але як мета полягає в тому, щоб зробити прикрість іншій людині, назвавши її якимось дошкульними прізвиськами, то це шкодить задекларованій меті націоналізму. Отже, або політична робота - або розрада своїм негативним емоціям.

2. Плюралізм у політичній площині - одна з засад нашої Конституції. То як таврувати всіх політичних опонентів як проплачених і нещирих, виходить її заперечення. Зрозуміло, виразно тоталітарного ґатунку - комуністичного чи нацистського значення не має.

3. Антисемитизм виключає громадського активіста з площини реального впливу на людей в Україні, це дуже непопулярне явище. Бо має абсолютно однозначне ідеологічне коріння.

4. Я не поділяю, пане Олексію, Вашу віру в те, що український народ когось якось змете зі свого шляху. Вбачаю тут вплив марксизму і його мантр про невідпорність історичної перемоги пролетаріату. Я думаю, що цілком реально для України зазнати через абсолютно нездале державне управління ще більш глибокої кризи і зрештою розділитись за прикладом Югославії на кілька державних утворень. Започаткувавши замість української ще кілька нових націй. Галицьку, наддніпрянську, таврійську тощо. Чи це станется, залежить також і від нас з Вами, пане Олексію, від нашої позиції, бачення, чину.

5. Запрошення читати Вашу книжку, пане Олексію, я не приймаю. Натомість хочу запросити Вас почитати Степана Бандеру і звернути увагу на такі складові його позиції, що здаються мені дуже важливими:
  • необхідність для політичної організації дбати про системну роботу з суспільством (в наших умовах я б казав про об'єднання націоналістичних сил в єдину потужну і ефективну партію; що, по-перше, дала б суспільству повноцінну програму руху до Європи у всіх вимірах: економічному, політичному, соціальному, а по-друге, звісно, мала можливість і бажання ту програму виконати);
  • зосередження на внутрішній роботі з суспільством без сподівань на зовнішні сили, що якимось чином допоможуть Україні чи зроблять замість її громадян всю ту будівничу роботу, що є окресленою в програмі партії;
  • апеляція до Христа як головної, фундаментальної позитивної цінності  революційного націоналізму Степана Бандери.
Буду радий як ми з Вами, пане Олексію, цю розмову разом продовжимо. Зрозуміло, за участі колег, яким тема видається цікавою.

Будуймо Україну!



2 коментарі:

  1. К автору. А Вы ничего, мой дорогой автор, не перепутали? Зачем Вы мне подобное сделали сообщение - чтобы я Вам написал некоторые колкости? Но я не люблю гадости говорить. Мы с Вами находимся в разных плоскостях понимания миросоздания и перспективы Земли. Вы почти ничем не отличаетесь от националиста, а тем более даете ему "дельные советы". Вы не видите исторической перспективы развития человеческого общества - слияние государств, наций, уничтожение границ и самих государств. Поэтому не нужно уж сильно педалировать на националистической идее, а следует развивать прогрессивную тенденцию человечества ЗЕМЛИ. Ведь в основе будущей перспективы лежит не разделение людей по национальным признакам, а главное - ЧЕЛОВЕК. И то что Вы раздаете подобные свои "советы" на основе изучения Бандеры, то чем Вы лучше автора Вашего письма? И в заключение - Вы также не отличаетесь особенно и от тех "декоммунизаторов", которые приравняли коммунистическую ИДЕОЛОГИЮ с НАЦИСТСКОЙ, приняв соответствующий закон и проведя между ними параллели. Кстати, прочтите мой сегодняшний материал на моей странице на этот счет.
    С надеждой на лучшее будущее, Виктор Березка

    ВідповістиВидалити
  2. Нет, не думаю, что я что-то перепутал. Я считаю, что социалисты должны нормально оппонировать националистам, не называть их фашистами или еще как-то, то есть, вести нормальный диалог. Я пригласил Вас участвовать, но это дело, безусловно, добровольное.
    Да, радикальные националисты и радикальные социалисты (коммунисты) близки в моих оценках. Они не считают либералов чем-то самостоятельным, обязательно вешают ярлык бандеровца или путинца - ну кому что кажется обиднее. Вообще, старый прием: переход на личности. Отвлекает.
    Читать Бандеру, я так понял, не хотите?
    Ваши материалы читаю регулярно.

    ВідповістиВидалити