середа, 6 липня 2016 р.

Перший тиждень

Так, минув тиждень з дня розміщення по форумах запрошення. І що?



В трьох форумах повідомлення вилучили адміни. В тому числі в одному, що я вважав би його базовим. Вони вирішили, що то не треба для "їх форумів". Може потім передумають?

В одному форумі була скарга на посилання і воно було вилучено Фейсбуком. Наступного дня ще одна скарга, в якому форумі поки невідомо, і мене було заблоковано у Фейсбуці на добу. Комусь не до вподоби ідея з цією конференцією. Ну, виходить, що Бандера актуальний, як його хтось хоче залишити без читання і обговорення? Менше за все мені хотілося б когось примушувати чи силувати в якийсь спосіб. Ті форуми вилучені з мультифоруму без згадки про їх назви.

Відбулась плідна розмова з фахівцями бібліотечної справи, що їх я просив дізнатись в Українській бібліотечній асоціації про ставлення до електронного формату взагалі і до цієї конференції зокрема.

І загалом кілька десятків лайків по всьому тому розлогому мультиформу. І 260 переглядів сайту. Тобто, цілком достатня кількість людей запршення одержала, а далі вже на їх розсуд.

Головне, що жодного бажаючого взятись за читання Степана Бандери не було. Аж до останнього дня. Ну, може хтось і почав читати, але про це не сповістив. Аж ось саме у середу, тобто наприкінці тижня... Так, маю зацікавлений відгук. Наскільки я зрозумів, то буде перше знайомство колеги з творами Степана Бандери. Втім, дочекаємось і почуємо все з перших вуст - це ж читацька конференція, у кожного є можливість сказати своє слово.

Безумовною перевагою е-конференції перед тою, що відбувається в реалі, є те, що вона безстрокова. Ну звісно, початок в неї є, а завершитись вона може тільки тоді, коли люди геть перестануть читати і надії на те, що хтось прочита і захоче про свої враження сказати, оця надія остаточно помре. Ні, ще не сьогодні.

А, ніхто не сказав по тих форумах, що вже такі е-конференції десь проводяться. Дивно, правда? Стільки комп"ютерів, гаджетів, бібліотек, бібліотекарів - і жодної е-конференції для читачів? Ні, ну одна вже в нас є, і є надія, що вона буде перша в величезному ланцюгу. Адже ми розуміємо, що формат ефективний. Просто народ лінується, ще не зрозумів всіх переваг. То треба трохи почекати. Ні, не склавши руки, активно.


Немає коментарів:

Дописати коментар