субота, 30 липня 2016 р.

Поговори зі мною, Гугле

Як ви вже знаєте, ніхто зі мною про Бандеру і його спадок розмовляти не хоче.

Але сучасній людині - і про це ви знаєте ще краще - є до кого звернутись в такій ситуації.

То що він відповів, сердяга Гугль? О, як завжди багато і миттю.

Але оскільки з вашого комп'ютера відповідь буде трохи інша (ви ж знаєте, який той Гугль запопадливий, він налаштовує відповідь на своє уявлення про ваші інтереси), то я наведу далі посилання, що одержав. Коментувати їх не буду. Дуже сподіваюсь, що і ви їх переглянете, звернувши увагу на два моменти: що взагалі є в Мережі з цієї теми, і що пишуть люди в коментах. Звісно, можна не зважати, то ж боти... А що, боти не люди? Навіть якщо їх хтось винайняв писати щось наперед визначене за гроші. Вони ж пишуть, скоріше за все, від чистого серця, свято віруючи, що боронять істину. Тобто, вихід з цієї ситуації той самий: з ними треба розмовляти, їх треба навертати до самостійного читання й мислення.

Отже, без урахування порядку, ваги, якогось там рейтингу... Але з нумерацією, бо може ж хтось таки прочита, захоче прокоментувати.

1. 24сми:  https://24smi.org/celebrity/255-stepan-bandera.html

2. Кліпа4ок на Ютюб:  https://youtube.com/watch?v=1MJQ53oOhU8
І дві з половиною тисячі коментів.

3. ЮАІнфо:  https://uainfo.org/blognews/1451669248-obolgannyy-istoriey-stepan-bandera.html

4. Бейонд:  http://beyond.ua/ru/stepan-bandera

5. Політико:  http://politiko.ua/blogpost59639

6. РИА:  http://ria.ru/spravka/20150102/1041186412.html

7. Вітренко:  http://vitrenko.io.ua/s92393/stepan_bandera_terrorist_i_patriot

8. Лабиринт:  http://www.hist.ru/bandera.html

9. Свобода (радіо, не партія; наші соціал-націоналісти чомусь уникають згадок про Бандеру, вони відсутні в цьому переліку невипадково):  http://www.svoboda.mobi/a/26637249.html

10. Комсомольська правда (от іронія історії!):  http://kp.ru/daily/26177.5/3066718/

---

Ні, не можу втриматись від одного зауваження. Всі пишуть "про Бандеру" і ніхто про те, що він особисто взяв від нього. З тієї чи іншої роботи пана Степана, промови, зауважень до історичної події. Загалом, оцінювати діяльність історичного персонажу - справа фахова. Вона вимагає не тільки грунтовної наукової підготовки, але й великого труда, вивчення тої історичної доби, всіх дотичних обставин, визначення кола тих обставин. Величезний труд, чи всі про це пам'ятають?

Натомість читання робіт і Степана Бандери, і будь-кого з історичних фігур - справа абсолютно доступна для кожної освіченої людини. Ба більше. Хіба можна вважати себе українцем, не познайомившись з тим, що писали найвідоміші з нас?






Немає коментарів:

Дописати коментар